Kasvisruokakurssi

Kaipaatko vaihtelua ruokavalioosi? Tervetuloa kasvisruokakurssille! Tältä kurssilta saat runsaasti reseptejä terveelliseen ruokavalioon Ja kaikkea on jo etukäteen ajateltu: proteiinit, antioksidantit, kuidut.. kaikki täydellisessä harmoniassa!

Oikeaoppisesti koostettu kasvisruokavalio on hyväksi niin terveydelle kuin ympäristöllekin. Tällä kurssilla saat tietoa kasvisruokavalion terveysvaikutuksista ja opit koostamaan ateriasi niin, että saat kaikki kehosi tarvitsemat ravintoaineet ja vältyt ravintoaineiden puutoksilta. Kurssilla valmistamme useita ateriakokonaisuuksia.

Saat paljon uusia ideoita ja reseptejä mukaasi. Valmistamme maistuvia alku-, pää- ja jälkiruokia käyttäen lämpimiä mausteita ja yrttejä. Uudet reseptit innostavat lisäämään kasvisten osuutta ruokavaliossasi ja niiden lisäämisellä on paljon terveysvaikutuksia:

  • antioksidanttien saanti lisääntyy ja ne suojaavat solujasi
  • happo-emästasapaino: Mitä emäspainotteisempi ruokavalio, sitä vähemmän kehoon kertyy happamuutta ja sitä pirteämpi mieli
  • Hyvien bakteerien määrä suolistossa lisääntyy, sillä on vaikutuksia immuunipuolustukseen, hormoneihin ja painonhallintaan
  • Kehon aineenvaihdunta paranee kuitujen saannin myötä: suolen toiminta nopeutuu ja samalla kehon toksisuus vähenee
  • Lue lisää kasviksien terveysvaikutuksista täältä

Kurssin sisältö:

  • Tietoa eri ravintoaineista ja niiden vaikutuksista
  • Reseptikokoelma mahtavista aterioista mukaasi
  • Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi
  • Monipuolisten ruokalajien ohjattu valmistus ja lopuksi yhteisruokailu ja keskustelua

 

Millaista on kurssilla?

Kurssilla tapaa monenlaisia ihmisiä mutta yksi yhteinen piirre on kaikissa: kiinnostus kokeilla jotakin uutta ja haastaa itsensä. Monista on tullut jo tuttuja useimpien kurssien saatossa.

Kurssi alkaa teetarjoilulla, jonka yhteydessä käymme läpi kurssin teoriaosuuden, valmistusmateriaalit ja toimintaohjeet ja reseptit. Sitten jakaudumme pareittain ryhmiin ja aloitamme ohjatun valmistuksen. Paikan päältä löytyy kaikki tarvittava materiaali ja välineet. Resepteissä on käytetty mahdollisimman helposti hankittavia tuotteita, jotta tuotteiden valmistus olisi mahdollisimman vaivatonta jatkossakin.

Kurssilla saat tietoa ruuan terveysvaikutuksista ja opit yhdistelemään eri kasviksia, mausteita ja yrttejä ruokavalioosi. Käymme läpi hiilihydraatit, proteiinit, rasvat, välttämättömät rasvahapot: Omega-3 ja omega-6 ja vitamiinit ja kivennäisaineet. Kurssilla käytettäväksi valittuihin kasviksiin ja niiden terveysvaikutuksiin perehdymme erityisesti. Lisäksi vertailemme eri kasvisproteiinien proteiinipitoisuuksia ja katsatamme niiden vaikutuksia verensokeriin.

Kurssin lopuksi nautitaan valmistetut ateriat ja keskustellaan valmistusprosessista.

Jokaiselta kurssilta on tähän mennessä poistunut onnellisia, hymyileviä kurssilaisia. Onnistuminen on palkitsevaa!