Luonnonkosmetiikanvalmistuskurssi kasvoille

Haluatko oppia valmistamaan omat, luonnolliset ja tehokkaat kosmetiikkatuotteet kotona? Tällä luonnonkosmetiikanvalmistuskurssilla opit kaiken tarvittavan luonnon raaka-aineista ja niiden käytöstä kosmetiikassa. Kurssi on suunnattu niille, jotka haluavat välttää synteettisiä ainesosia kosmetiikassaan ja tukea luomutuotantoa.

Tervetuloa oppimaan luonnonkosmetiikan valmistusta! Tällä luonnonkosmetiikkakurssilla valitaan tehoaineet luonnosta; Voiteiden pohjaksi valitaan ihotyypin mukainen kasviuute ja kasviöljy. Kurssilla käymme läpi eri kasviuutteita, kasviöljyjä ja -jauheita sekä niiden vaikutuksia eri ihotyyppeihin. Käymme läpi myös erilaisia ihotyyppejä, joista pääset tunnistamaan omasi ja sen perusteella valmistat sinun ihotyypillesi sopivan yksilöllisen kasvojenhoitosarjan:

  • puhdistusaineen, joka puhdistaa kasvot ja silmämeikin kosteuttaen ja raviten ihoa
  • Suihkutettavan kasvoveden viimeistelemään puhdistuksen
  • kasvovoiteen: Voit valita kevyt- tai täyteläisemmän voiteen, joka kosteuttaa, ravitsee ja hoitaa
  • Savinaamion viikoittaiseen käyttöön syväpuhdistamaan ja ravitsemaan ihoa

Kurssilla käydään läpi ihon hoitoon liittyviä asioita ja luonnonkosmetiikan perusaineina käytettäviä luonnollisia kasviöljyjä, emulgaattoreita ja eteerisiä öljyjä ja niiden vaikutuksia. Tutustutaan kosmetiikan valmistuksessa käytettäviin raaka-aineisiin ja valmistustapoihin kuten eri faasien yhdistelyyn. Kurssilla opit myös turvalliset ja tehokkaat menetelmät tuotteiden valmistukseen sekä kuinka suunnitella tuotteita erilaisiin ihotyypeihin. Kurssin jälkeen olet valmis valmistamaan laadukkaita luonnonkosmetiikkatuotteita itsenäisesti.

Sinun ei tarvitse olla kemisti onnistuaksesi – aikaisempaa kokemusta ai tarvita – kurssilla saat perusteelliset ohjeet ja reseptit. Tervetuloa mukaan matkalle kohti luonnollisempaa ihonhoitoa!

Kurssin sisältö:

  • Tietopaketti luonnonkosmetiikasta: raaka-aineista, eteerisistä öljyistä ja niiden vaikutuksista
  • 4-osainen ihotyyppisimukainen kasvojenhoitosarja
  • Valmistamasi tuotteet kauniissa purkeissa
  • Reseptikokoelma valmistettavista tuotteista mukaasi
  • Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi

Kurssi alkaa teetarjoilulla, jonka yhteydessä käymme läpi kurssin tuotteet, valmistusmateriaalit ja toimintaohjeet ja reseptit. Sitten jakaudumme pareittain ryhmiin ja aloitamme tuotteiden ohjatun valmistuksen. Jotkin tuotteista valmistetaan myös itsenäisesti. Paikan päältä löytyy kaikki tarvittava materiaali ja välineet. Resepteissä on käytetty mahdollisimman helposti hankittavia tuotteita, jotta tuotteiden valmistus olisi mahdollisimman vaivatonta jatkossakin. Mutta laadusta ei tingitä. Jokainen tuote on testattu ja siihen valitaan vain laadukkaita luonnonmateriaaleja. Voit lukea lisää ihosta täältä

Kurssilla saat mahdollisimman yksilölliset tuotteet. Sen takaa nimenomaan mahdollisuus valita vaikuttavat aineet oman ihotyypin tai mieltymyksen mukaan. Esim. tuoksu on hyvin määrittävä tekijä tuotteessa ja kurssilla on laaja valikoima eteerisiä öljyjä, jotka toimivat vaikuttavina aineina mutta antavat tuotteelle myös tuoksun. Lisäksi tuotteisiin valitaan pohja-aineeksi aina ihotyypin mukainen neste ja kasviöljy. Myös ihotyypin tunnistamiseen on tarjolla ammattiapua ja ohjeita. Tuotteet purkitetaan käteviin, uudelleen käytettäviin purkkeihin/pulloihin – mahdollisuuksien mukaan aina lasisiin.

Kurssin lopuksi ihaillaan valmistettuja tuotteita, laitetaan niihin kauniit etiketit ja otetaan ehkä pari kuvaa..

Jokaiselta kurssilta on tähän mennessä poistunut onnellisia, hymyileviä kurssilaisia. Onnistuminen on palkitsevaa!