Hapanjuurileivonta, 14.10.2021

59,00

Saatavuus: 6 varastossa

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Leipä on alun perin valmistettu taikinajuuresta. Taikinajuuren maitohappobakteerien entsyymit esikäsittelevät viljan, jolloin se on suolistolle helpompi sulattaa. Moni kokee yllätyksenä, että hapanjuureen leivottu leipä ei aiheutakaan turvotusta kuten normaalisti hiivalla leivottu. Lisäksi se on terveellisempää, koska viljan sisältämät ravintoaineet imeytyvät näin paremmin. 

Viljan sisältämä fytiinihappo ärsyttää vatsaa ja heikentää raudan ja mineraalien kuten magnesiumin ja sinkin imeytymistä mutta hapattaminen heikentää sen vaikutusta.  Leipominen on helppoa mutta vaatii hieman aikaa. Kun oppii niksit, niin työvaiheet on helppo sijoittaa arjen rytmiin. Kurssilla valmistetaan luomuruisleipää ja sämpylöitä hapanjuuresta. Saat opetuksen joka työvaiheesta sekä oman juuren mukaasi. 

Tällä kurssilla valmistetaan hapanjuuresta ruisleipää ja moniviljasämpylöitä, jotka nautitaan salaattiaterian kanssa. Tervetuloa mukaan innostavalle kurssille!

Kurssin sisältö:

  • Tietoa hapanjuurella leipomisesta, työtavoista ja terveysvaikutuksista
  • Oma hapanjuuri mukaan kurssilta
  • Reseptikokoelma mukaasi 
  • Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi
  • Hapanleivän ohjattu valmistus ja lopuksi kevyt salaattiateria hapanleivän kera ja keskustelua

Kurssiajankohta: Torstai 14.10.2021 klo 17.30-20.00

Kurssipaikka: Korppaanmäentie 19, 00300 Helsinki