Luonnonkosmetiikkaa itse valmistaen

Seuraava luonnonkosmetiikkakurssi alkaa maaliskuussa. Ihan mahtavaa päästä taas kertomaan, miten jokainen voi itse valmistaa kosmetiikkaa luonnollisista raaka-aineista! Näiltä kursseilta poistutaan aina silmät loistaen! Ei ole mitään niin mahtavaa tunnetta kuin oppia uutta ja hyödyllistä – joka kurssille koetan löytää jotain uutta opittavaa itsellenikin.

Miksi DIY luonnonkosmetiikkaa?

On monta hyvää syytä valmistaa itse kosmetiikkatuotteita. Pikaisesti lueteltuna niitä ovat: laatu, helppous, räätälöitävyys, elämyksellisyys ja ekologisuus! Lähdetään liikkeelle tärkeimmästä eli laadusta: Tavanomainen, marketeissa ja apteekissakin myytävä kosmetiikka, sisältää paljon keinotekoisesti valmistettuja ainesosia. Synteettinen kosmetiikkatuote koostuu lähinnä vedestä, mineraaliöljystä, silikoneista, emulgaattoreista (PEG- ja PGG-emulgointiaineyhdisteet), pesevistä ainesosista, hajusteista, väriaineista ja säilöntäaineista. Esimerkiksi silikoni voiteessa ja hiustuotteessa muodostaa kalvon, joka antaa valheellisen vaikutelman sileydestä ja tuotteen korjaavuudesta. Mutta tosiasiassa kalvo huuhtoutuu pois pesun myötä. Synteettiset emulgointiaineet ovat voimakkaita: PEG-emulgaattorien ansiosta ihon syvempiin pintakerroksiin imeytyy myös ei toivottuja aineita, kuten mineraaliöljyjä, hajusteita, väriaineita ja säilöntäaineita.

Iho tunnistaa luonnolliset aineet

Kosmetiikkaa tulisi ajatella ravintona, sillä kaikki mitä levität ihollesi, päätyy ruuan tavoin kiertämään veressäsi. Samalla tavoin kuin muutkin myrkyt, ne päätyvät maksan puhdistettavaksi. Ne, mitä ei pystytä puhdistamaan, päätyvät rasvakudokseemme. Itse tehden voi valita juuri omalle ihotyypille sopivat raaka-aineet. Luonnonkosmetiikassa käytettävät ainesosat ovat luonnollisia, syntetisoimattomia ja ravintoainerikkaita. Nämä aineet iho tunnistaa ja pystyy käyttämään hyväkseen.

Sano hyvästit pettymyksiin päätyville kokeiluille!

Jos vilkaisee mitä tahansa valmiina myytävää tuotetta, voi huomata, että inci-lista eli tuotteeseen käytettyjen ainesten sisällysluettelo on suhteellisen pitkä. Hyvän ja tehokkaan voiteen tekemiseen ei tarvita kuin muutamaa ainesosaa: laadukkaat pohjaöljyt, nesteeksi jokin vaikuttava kasviuute ja lisäksi luonnollinen emulgaattori, joka saa nesteen sekoittumaan öljyyn. Vaikuttavaksi aineeksi valitaan juuri ihotyypin mukainen eteerinen öljy ja tehosteeksi esim. E-vitamiinia. Säilyvyyttä parantamaan voi käyttää luonnonkosmetiikkaan soveltuvaa säilöntäainetta, joka valmistetaan luonnossakin esiintyvästä bentsoe- ja sorbiinihaposta sekä bentsyylialkoholista. Tällaisella reseptillä valmistuu täydellinen kasvovoide ja sen kyllä tuntee ihollaan! Itse tehdyn voiteen jälkeen voit sanoa hyvästit pettymyksiin päätyville kokeiluille markettikosmetiikan suhteen.

Luonnolliset kasviöljyt ja uutteet kurssilaisten käytössä

Kasviöljyjen valikoima on laaja: Valittavana on kymmeniä eri öljyjä, joilla kaikilla on omanlaisiaan vaikutuksia ihon hoitavuuteen. Kursseilla opiskelemme näitä vaikutuksia ja ominaisuuksia. Jotkut niistä ovat niin vaikuttavia, että jo yksinään käytettyinä ajavat asiansa ihonhoitotuotteina. Monet ovatkin vannoutuneita kasvoöljyjen käyttäjiä. Voit lukea lisää kasviöljyjen ominaisuuksista erillisestä blogikirjoituksestani. Luonnonkosmetiikkakurssilla tutustumme lisäksi tietenkin kasviuutteisiin ja kasvivesiin, eteerisiin öljyihin, kasvijauheisiin ja moniin muihin luonnollisiin aineisiin, joita käytetään luonnonkosmetiikan valmistukseen.

Jos kiinnostuit oppimaan lisää luonnonkosmetiikasta, katso tästä linkistä seuraavien luonnonkosmetiikka kurssien ajankohta!  Tai kokoa oma ryhmäsi ja sovitaan kurssi teidän aikataulunne mukaan!