Nämä vertaansa vailla olevat tuotteet: Kombucha, hapankaali ja kimchi sisältävät runsaasti terveyttä edistäviä ainesosia ja siksi niistä on tullutkin superfoodeja. Ne sisältävät runsaasti maitohappobakteereja: Esim. kombuchassa yhdessä grammassa valmista tuotetta voi olla jo miljoona bakteeria. Lisäksi ne sisältävät orgaanisia happoja, kuten maitohappoa, etikkahappoa ja voihappoa, joita tarvitaan kehon toiminnoissa esim. haavojen paranemiseen, myrkkyjen ja tulehdusten poistoon. Lisäksi nämä hapantuotteet sisältävät runsaasti C- ja B-vitamiineja, joiden määrä vain lisääntyy fermentoinnissa.
Paras tapa vahvistaa bakteerikantaa, on säännöllinen saanti niiden luonnollisessa muodossa, joten kun ottaa tavaksi nauttia fermentoituja tuotteita, tulee monta ravintoainetta ja hyötyä samalla kertaa.