Hapanjuurileivonta, 17.11.2020

59,00

Saatavuus: 4 varastossa

Osasto:

Leipä on alun perin valmistettu taikinajuuresta. Taikinajuuren maitohappobakteerien entsyymit esikäsittelevät viljan, jolloin se on suolistolle helpompi sulattaa. Moni kokee yllätyksenä, että hapanjuureen leivottu leipä ei aiheutakaan turvotusta kuten normaalisti hiivalla leivottu. Lisäksi se on terveellisempää, koska viljan sisältämät ravintoaineet imeytyvät näin paremmin. 

Viljan sisältämä fytiinihappo ärsyttää vatsaa ja heikentää raudan ja mineraalien kuten magnesiumin ja sinkin imeytymistä mutta hapattaminen heikentää sen vaikutusta.  Leipominen on helppoa mutta vaatii hieman aikaa. Kun oppii niksit, niin työvaiheet on helppo sijoittaa arjen rytmiin. Kurssilla valmistetaan luomuruisleipää. Saat opetuksen joka työvaiheesta sekä oman juuren mukaasi. 

Kurssin sisältö:

  • Tietoa hapanjuurella leipomisesta, työtavoista ja terveysvaikutuksista
  • Oma hapanjuuri mukaan kurssilta
  • Reseptikokoelma mukaasi 
  • Opetuksen luentomateriaali sähköpostiisi
  • Hapanleivän ohjattu valmistus ja lopuksi kevyt salaattiateria hapanleivän kera ja keskustelua

Kurssiajankohta: 17.11. 2020 klo 17.00 – 20.00

Kurssipaikka: Korppaanmäentie 19, 00300 Helsinki