Puolukka on viime aikoina ollut paljon esillä terveysvaikutuksiensa johdosta eikä suotta: se sisältää runsaasti antioksidantteja; flavonoideja, E, C ja K-vitamiineja, jotka vähentävät kehon hiljaista tulehdusta ja pitävät LDL kolesterolin aisoissa.
Puolukka on karpaloakin tehokkaampi virtsateiden hoidossa. Lisäksi sen sisältämät ellagihapot tuhoavat haitallisia suolistomikrobeja ja ehkäisevät kasvainten kasvua. Puolukka hidastaa ikääntymistä ja parantaa raudan imeytymistä.
Jos onnistut saamaan suuren puolukkasadon, se ei vaadi välttämättä pakastamista. Puolukka säilyy hyvin jääkaapissa, kunhan se on survottuna lasipurkissa.
Puolukka ei vaan ole kaikkien mielestä se herkullisin marja kuten mansikka ja vadelma.. mutta vispipuuro varmaan maistuu aika monelle. Niinpä sitä siis; mutta nyt hieman uudella tavalla. Tämä sopii keliaakikolle ja niille, jotka eivät käytä gluteeniviljoja. Kvinoa on myös erittäin proteiinipitoinen: sisältäen huikeat 25 %. Sillä on myös täydellinen aminohappoprofiili. Kvinoa on suotuisampi verensokeriaineenvaihdunnalle kuin esimerkiksi manna, jota yleisesti käytetään vispipuuroon.